Cornetu - calitatea aerului
Aerul e destul de bun
PM1
17.67 µg/m3
--
PM25
27.81 µg/m3
185.4%
PM10
47.78 µg/m3
106.19%
ora
PM25
PM10
0100
186.26%
106.58%
0000
189.05%
109.15%
2300
199.27%
115.8%
2200
181.41%
103.52%
2100
139.49%
74.9%
2000
182.86%
100.15%
1900
219.76%
134.22%
1800
119.85%
64.17%
1700
40.67%
19.78%
1600
39.17%
18.82%
1500
39.64%
19.55%
1400
52.96%
25.84%
1300
67.13%
32.89%
1200
84.67%
41.74%
1100
104.05%
51.88%
1000
102.8%
50.73%
0900
146.91%
77.98%
0800
157.6%
86.31%
0700
186.57%
105.73%
0600
177.87%
100.67%
0500
192.84%
110%
0400
184.29%
104.6%
0300
178.83%
100.9%
0200
178.09%
101.25%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies