Cornetu - calitatea aerului
Aerul e destul de bun
PM1
9.87 µg/m3
--
PM25
16.57 µg/m3
110.45%
PM10
19.19 µg/m3
42.65%
ora
PM25
PM10
2300
112.82%
43.88%
2200
103.95%
39.39%
2100
106.94%
40.62%
2000
112.36%
43.18%
1900
149.8%
56.9%
1800
95.9%
35.1%
1700
107.94%
40.79%
1600
111.81%
42.89%
1500
102.92%
38.54%
1400
99.56%
36.4%
1300
107.17%
40.68%
1200
112.25%
43.26%
1100
115.32%
45.65%
1000
120.29%
48.34%
0900
119.62%
48.04%
0800
119.03%
48.26%
0700
126.76%
50.55%
0600
113.16%
44.18%
0500
114.69%
45.44%
0400
117.97%
46.48%
0300
119.65%
47.66%
0200
118.5%
46.83%
0100
107.18%
40.55%
0000
121.14%
48.34%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies