Cornetu - calitatea aerului
Aerul e destul de bun
PM1
12.02 µg/m3
--
PM25
19.03 µg/m3
126.84%
PM10
23.16 µg/m3
51.47%
ora
PM25
PM10
1100
124.75%
50.4%
1000
119.89%
47.96%
0900
132.44%
54.06%
0800
146.48%
60.52%
0700
156.11%
64.86%
0600
159.96%
67.41%
0500
163.11%
69.12%
0400
166.62%
70.83%
0300
162.95%
69.03%
0200
167.83%
71.16%
0100
171.28%
72.68%
0000
184.9%
76.93%
2300
172.57%
72.47%
2200
167.27%
70.65%
2100
186.34%
77.19%
2000
166.3%
69.18%
1900
176.81%
72.83%
1800
229.08%
90.05%
1700
265.77%
103.78%
1600
181.75%
73.45%
1500
137.37%
56.13%
1400
127.68%
51.85%
1300
120.97%
47.88%
1200
126.49%
50.64%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies