Sibiu - calitatea aerului
Aerul e destul de bun
PM1
14.44 µg/m3
--
PM25
22.24 µg/m3
148.27%
PM10
28.22 µg/m3
62.72%
ora
PM25
PM10
0900
148.42%
63%
0800
162.46%
69.33%
0700
173%
74.33%
0600
194.05%
84.67%
0500
195.61%
85.57%
0400
201.41%
88.28%
0300
212.71%
93.03%
0200
226.08%
96.71%
0100
225.84%
96.97%
0000
296.28%
120.67%
2300
212.96%
92.12%
2200
179.57%
77.71%
2100
224.74%
96.21%
2000
190.51%
83.02%
1900
215.5%
91.47%
1800
158.7%
68.08%
1700
153.31%
65.81%
1600
136.17%
56.7%
1500
125.61%
50.98%
1400
116.35%
45.86%
1300
111.95%
43.3%
1200
122.35%
48.44%
1100
119.53%
47.89%
1000
148.41%
62.74%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies