Râmnicu Vâlcea - calitatea aerului
Aerul e destul de bun
PM1
15.21 µg/m3
--
PM25
23.63 µg/m3
157.56%
PM10
31.83 µg/m3
70.73%
ora
PM25
PM10
0700
159.38%
71.57%
0600
154.4%
69.66%
0500
154.66%
69.79%
0400
167.35%
76.11%
0300
156.41%
70.05%
0200
141.93%
62.67%
0100
152.39%
66.4%
0000
168.69%
74.94%
2300
163.83%
72.91%
2200
156.9%
70.26%
2100
122.23%
51.98%
2000
84.36%
34.74%
1900
70.9%
27.8%
1800
65.53%
25.16%
1700
54.12%
20.86%
1600
53.86%
20.89%
1500
71.1%
27.03%
1400
111.38%
44.28%
1300
131.69%
54.14%
1200
150.14%
65.01%
1100
165.77%
73.95%
1000
167.19%
74.63%
0900
178.02%
81.22%
0800
184.1%
83.77%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies