Vaslui - calitatea aerului
Eh... se poate și mai rău.
PM1
21.92 µg/m3
--
PM25
36.6 µg/m3
244%
PM10
44.83 µg/m3
99.63%
ora
PM25
PM10
1900
239.31%
98.52%
1800
210.6%
89.91%
1700
228.48%
95.18%
1600
224.99%
92.05%
1500
182.35%
75.94%
1400
174.97%
71.36%
1300
144.5%
58.12%
1200
151.61%
60.8%
1100
122.9%
46.64%
1000
152.85%
61.97%
0900
176.63%
70.78%
0800
130.5%
50.2%
0700
116.02%
44.36%
0600
114.88%
43.23%
0500
108.33%
40.62%
0400
98.26%
36.73%
0300
83.86%
31.41%
0200
131.79%
53.01%
0100
159.93%
67.87%
0000
161.2%
67.72%
2300
160.81%
67.57%
2200
163.58%
68.53%
2100
159.34%
67.16%
2000
164.5%
69.42%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies