Iași - calitatea aerului
Aerul e destul de bun
PM1
13.82 µg/m3
--
PM25
21.48 µg/m3
143.21%
PM10
37.01 µg/m3
82.26%
ora
PM25
PM10
0700
142.98%
82.12%
0600
138.66%
79.24%
0500
133.49%
75.82%
0400
130.86%
73.63%
0300
128.79%
71.94%
0200
131.41%
72.68%
0100
134.17%
74.5%
0000
133.31%
73.8%
2300
134.47%
74.35%
2200
150.84%
82.59%
2100
148.67%
81.1%
2000
133.27%
72.94%
1900
133.4%
73.25%
1800
142.48%
79.12%
1700
137.57%
76.16%
1600
131.8%
72.43%
1500
125.69%
69.05%
1400
131.59%
73.17%
1300
127.08%
70.49%
1200
117.75%
65.8%
1100
123.1%
68.54%
1000
122.22%
67.9%
0900
128.89%
71.3%
0800
137.42%
75.77%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies