Sfântu Gheorghe - calitatea aerului
Aerul e destul de bun
PM1
11.21 µg/m3
--
PM25
18.38 µg/m3
122.51%
PM10
20.85 µg/m3
46.33%
ora
PM25
PM10
0700
120.51%
45.35%
0600
70.11%
26.16%
0500
63.57%
23.67%
0400
70.41%
26.38%
0300
80.25%
29.65%
0200
82.64%
31.04%
0100
74.76%
28.3%
0000
67.53%
25.02%
2300
85.25%
30.97%
2200
99.93%
36.73%
2100
104.86%
39.35%
2000
143.97%
57.52%
1900
123.92%
48.44%
1800
132.03%
52.06%
1700
134.09%
52.75%
1600
134.8%
53.27%
1500
117.58%
43.98%
1400
102.63%
38.07%
1300
74.11%
26.87%
1200
85.42%
31.1%
1100
138.81%
53.33%
1000
127.19%
49.68%
0900
128.94%
50.37%
0800
131.08%
51.65%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies