Sfântu Gheorghe - calitatea aerului
Aerul e destul de bun
PM1
13.78 µg/m3
--
PM25
23.29 µg/m3
155.3%
PM10
29.9 µg/m3
66.45%
ora
PM25
PM10
0500
154.1%
66.07%
0400
123.54%
48.71%
0300
118.04%
45.36%
0200
121.82%
46.98%
0100
121.65%
47.67%
0000
130.26%
51.37%
2300
149.27%
61.48%
2200
148.88%
62.5%
2100
150.64%
62.89%
2000
145.64%
60.05%
1900
129.33%
51.37%
1800
132.75%
52.78%
1700
135.88%
55.18%
1600
97.61%
37.37%
1500
72.82%
27.37%
1400
71.38%
26.95%
1300
71.96%
26.98%
1200
87.85%
32.99%
1100
115.86%
46.67%
1000
157.62%
65.65%
0900
200.78%
85.21%
0800
197.05%
81.46%
0700
41.89%
16.46%
0600
31.71%
12.26%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies