Alba Iulia - calitatea aerului
Aerul e destul de bun
PM1
16.64 µg/m3
--
PM25
26.04 µg/m3
173.62%
PM10
32.35 µg/m3
71.88%
ora
PM25
PM10
0700
169.45%
69.74%
0600
136.98%
53.1%
0500
144.43%
57.32%
0400
137.4%
53.56%
0300
141.19%
56.08%
0200
146.81%
59.34%
0100
172.26%
71.74%
0000
160.51%
65.84%
2300
156.49%
64.58%
2200
186.88%
76.2%
2100
259.22%
102.18%
2000
224.93%
85.8%
1900
76.76%
27.95%
1800
66.28%
23.74%
1700
34.85%
12.48%
1600
42.72%
15.29%
1500
42.01%
14.98%
1400
44.36%
15.53%
1300
57.5%
20.08%
1200
81.04%
28.45%
1100
108.64%
40.18%
1000
131.27%
50.36%
0900
147.29%
58.97%
0800
181.45%
75.86%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies