Sector 1 - calitatea aerului
Eh... se poate și mai rău.
PM25
44.29 µg/m3
295.27%
PM10
49.64 µg/m3
110.31%
NO2
26.6 µg/m3
106.41%
O3
3.33 µg/m3
3.33%
ora
PM25
PM10
0100
--
--
0000
--
--
2300
295.27%
110.31%
2200
291.17%
106.82%
2100
283.28%
105.66%
2000
352.38%
129.45%
1900
527.61%
194.74%
1800
325.53%
117.5%
1700
254.81%
92.59%
1600
176.59%
65.53%
1500
126.65%
49%
1400
122.29%
47.32%
1300
127.76%
48.49%
1200
129.72%
48.93%
1100
124.35%
47.02%
1000
101.41%
38.07%
0900
82.92%
31.29%
0800
80.51%
30.94%
0700
73.01%
28.49%
0600
66.39%
25.7%
0500
64.38%
24.97%
0400
62.88%
24.18%
0300
67.64%
26.19%
0200
77.52%
31.46%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies