Sector 1 - calitatea aerului
Aerul e chiar bun!
PM25
14.85 µg/m3
99%
PM10
17.81 µg/m3
39.58%
NO2
16.53 µg/m3
66.12%
O3
15.37 µg/m3
15.37%
ora
PM25
PM10
0500
--
--
0400
99%
39.58%
0300
94.93%
37.27%
0200
93.13%
36.36%
0100
92.87%
35.98%
0000
92.73%
36.22%
2300
89.13%
35.91%
2200
96.33%
37.98%
2100
121.53%
49.44%
2000
121.47%
48.84%
1900
136.53%
52.36%
1800
185.87%
71.76%
1700
112.73%
44.67%
1600
112.2%
44.93%
1500
111.8%
43.71%
1400
114.73%
45.64%
1300
106.33%
43.02%
1200
104.07%
41.29%
1100
88.6%
35.09%
1000
89.8%
35.13%
0900
80.2%
32.11%
0800
83.27%
33.76%
0700
82.07%
33.8%
0600
82.8%
33.67%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies