Sector 1 - calitatea aerului
Aerul e destul de bun
PM25
15.04 µg/m3
100.27%
PM10
18.04 µg/m3
40.09%
NO2
11.66 µg/m3
46.64%
O3
26.35 µg/m3
26.35%
ora
PM25
PM10
0500
--
--
0400
100.27%
40.09%
0300
93.87%
36.82%
0200
86.8%
33.51%
0100
93.67%
36.53%
0000
96.2%
38.02%
2300
94.87%
37.44%
2200
109.87%
43.89%
2100
122.47%
49.31%
2000
134.6%
54.87%
1900
131.67%
54.36%
1800
133.87%
54.27%
1700
170%
66.82%
1600
107.4%
43.76%
1500
102.33%
40.51%
1400
97.6%
39.49%
1300
108.07%
43.62%
1200
116.8%
46.53%
1100
114.87%
46.71%
1000
111%
45.69%
0900
119.47%
49.13%
0800
173.8%
67.58%
0700
181.73%
73.09%
0600
154%
62.18%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies