Sector 5 - calitatea aerului
Nivel Foarte Ridicat
PM1
58.84 µg/m3
--
PM25
91.4 µg/m3
609.33%
PM10
99.94 µg/m3
222.09%
ora
PM25
PM10
0100
--
--
0000
609.33%
222.09%
2300
772.13%
283.2%
2200
724.53%
262.18%
2100
670.67%
241.07%
2000
579.33%
210.67%
1900
371.56%
144.89%
1800
213.07%
78.84%
1700
77.87%
27.42%
1600
162.89%
59.15%
1500
102.27%
37.24%
1400
88.8%
31.82%
1300
83.44%
30.44%
1200
123.78%
43.52%
1100
127.11%
44.3%
1000
151.22%
53.04%
0900
184%
65.16%
0800
220.8%
86.04%
0700
212.22%
83.37%
0600
232.4%
92.71%
0500
261.73%
106.84%
0400
278.67%
113.51%
0300
299.56%
125.11%
0200
324.67%
135.85%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies