Sector 5 - calitatea aerului
Aerul e destul de bun
PM1
16.17 µg/m3
--
PM25
27.18 µg/m3
181.21%
PM10
33.62 µg/m3
74.71%
ora
PM25
PM10
1100
182.35%
75.22%
1000
195.79%
84.45%
0900
210.34%
93.7%
0800
280.98%
125.93%
0700
278.59%
124.85%
0600
251.8%
113.51%
0500
202.27%
89.19%
0400
118.08%
50.42%
0300
123.92%
52.69%
0200
261.43%
115.75%
0100
319.94%
143.98%
0000
347.74%
155.38%
2300
273.56%
123.72%
2200
206.68%
90.26%
2100
199.91%
86.65%
2000
187.46%
79.61%
1900
172.2%
71.38%
1800
167.45%
70.03%
1700
153.86%
63.07%
1600
131.9%
51.9%
1500
147.52%
58.15%
1400
184.96%
77%
1300
217.99%
95.76%
1200
228.36%
100.95%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies