Sector 6 - calitatea aerului
Eh... se poate și mai rău.
PM1
23.85 µg/m3
--
PM25
34.25 µg/m3
228.34%
PM10
59.88 µg/m3
133.07%
ora
PM25
PM10
2300
231.86%
134.98%
2200
241.71%
138.66%
2100
219.73%
125.25%
2000
226.2%
124.02%
1900
115.2%
60.28%
1800
73.63%
36.72%
1700
48.89%
23.54%
1600
53.54%
26.29%
1500
55.15%
26.98%
1400
72.29%
35.71%
1300
80.19%
39.38%
1200
68.26%
33.25%
1100
81.58%
40.04%
1000
98.72%
48.87%
0900
137.01%
70.56%
0800
120.45%
60.81%
0700
134.04%
70.13%
0600
144.14%
78.77%
0500
153.65%
85.72%
0400
173.49%
98.38%
0300
183%
104.46%
0200
171.04%
96.95%
0100
170.45%
97.1%
0000
163.09%
92.38%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies