Sector 4 - calitatea aerului
Eh... se poate și mai rău.
PM1
22.02 µg/m3
--
PM25
33.56 µg/m3
223.76%
PM10
57.65 µg/m3
128.11%
ora
PM25
PM10
0100
223.1%
127.72%
0000
198.63%
111.79%
2300
176.87%
97.4%
2200
189.43%
106.14%
2100
176.33%
97%
2000
162.85%
88.5%
1900
112.29%
55.96%
1800
78.07%
37.66%
1700
44.16%
21.15%
1600
49.64%
23.9%
1500
51.17%
24.62%
1400
53.27%
25.59%
1300
60.28%
28.97%
1200
80.55%
39.07%
1100
95.93%
46.15%
1000
110.57%
53.52%
0900
131.3%
65.27%
0800
153.26%
82.4%
0700
175.09%
97.22%
0600
184.56%
103.07%
0500
193.24%
109.12%
0400
175.81%
97.8%
0300
185.61%
104.09%
0200
207.26%
118.32%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies