Sector 4 - calitatea aerului
Aerul e destul de bun
PM1
11.42 µg/m3
--
PM25
18.67 µg/m3
124.47%
PM10
22.4 µg/m3
49.77%
ora
PM25
PM10
2300
125.85%
50.57%
2200
125.4%
49.94%
2100
105.1%
38.63%
2000
99.6%
36.15%
1900
90.91%
33.06%
1800
95.05%
34.8%
1700
104.33%
38.53%
1600
107.18%
39.88%
1500
105.59%
39.29%
1400
107.06%
40.23%
1300
114.65%
44.58%
1200
121.82%
48.61%
1100
123.97%
49.75%
1000
132.88%
54.51%
0900
131.53%
53.37%
0800
136.66%
55.76%
0700
122.7%
48.16%
0600
116.32%
44.5%
0500
117.73%
45.41%
0400
115.74%
44.02%
0300
124.45%
49.42%
0200
122.32%
48.2%
0100
112.51%
42.69%
0000
115.45%
44.45%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies