Târgu Mureș - calitatea aerului
Aerul e destul de bun
PM1
12.58 µg/m3
--
PM25
21.44 µg/m3
142.94%
PM10
29.37 µg/m3
65.26%
ora
PM25
PM10
0500
142.83%
65.09%
0400
139.31%
63.12%
0300
131.66%
58.72%
0200
156.84%
73.77%
0100
181.77%
86.84%
0000
210.04%
98.42%
2300
210.4%
97.99%
2200
190.78%
89.33%
2100
193.99%
90.88%
2000
189.38%
88.51%
1900
174.61%
79%
1800
173.25%
79.69%
1700
200.52%
92.5%
1600
184.93%
83.45%
1500
104.57%
45.17%
1400
43.39%
16.98%
1300
40.94%
16.07%
1200
35.35%
14.02%
1100
40.35%
15.83%
1000
56.49%
22.22%
0900
106.23%
43.15%
0800
174.22%
74.12%
0700
239.34%
103.13%
0600
263.05%
108.89%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies