Drobeta-Turnu Severin - calitatea aerului
Aerul e chiar bun!
PM1
9.71 µg/m3
--
PM25
11.26 µg/m3
75.08%
PM10
11.55 µg/m3
25.66%
ora
PM25
PM10
1700
75.04%
25.66%
1600
71.02%
24.45%
1500
66.75%
22.95%
1400
69.87%
24%
1300
74.04%
25.41%
1200
73.39%
25.27%
1100
79.12%
27.25%
1000
86.31%
29.53%
0900
91.14%
31.55%
0800
114.32%
40.47%
0700
141.31%
54.04%
0600
135.72%
51.52%
0500
138.69%
53.35%
0400
144.8%
56.38%
0300
143.65%
55.86%
0200
133.44%
50.34%
0100
129.53%
47.97%
0000
126.37%
46.24%
2300
139.63%
51.4%
2200
139.06%
53.69%
2100
149.61%
58.73%
2000
119.61%
43.74%
1900
101.04%
34.66%
1800
97.82%
33.46%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies