Deva - calitatea aerului
Eh... se poate și mai rău.
PM1
21.49 µg/m3
--
PM25
32.7 µg/m3
218.01%
PM10
33.92 µg/m3
75.37%
ora
PM25
PM10
1700
233.72%
80.75%
1600
290.62%
98.77%
1500
197.82%
69.49%
1400
243.32%
85.83%
1300
160.64%
58.98%
1200
159.13%
57.8%
1100
179.07%
64.78%
1000
185.83%
67.89%
0900
162.15%
59.01%
0800
149.19%
53.45%
0700
142.43%
50.88%
0600
145.24%
52.33%
0500
153.66%
56.86%
0400
155.45%
57.48%
0300
162.55%
61.04%
0200
161.18%
60.59%
0100
161.82%
60.95%
0000
158.83%
59.2%
2300
147.68%
53.76%
2200
155.93%
55.2%
2100
159.71%
55.85%
2000
170.67%
59.68%
1900
128.25%
43.92%
1800
158.94%
53.71%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies