Galați - calitatea aerului
Aerul e destul de bun
PM1
15.45 µg/m3
--
PM25
25.31 µg/m3
168.72%
PM10
30.94 µg/m3
68.76%
ora
PM25
PM10
0300
170.67%
69.65%
0200
184.94%
76.84%
0100
193.43%
80.55%
0000
197.72%
83.04%
2300
198.48%
83.26%
2200
203.5%
85.7%
2100
208.34%
88.46%
2000
203.3%
85.56%
1900
191.69%
80%
1800
203.29%
85.67%
1700
200.96%
84.24%
1600
189.57%
79.21%
1500
183.7%
75.81%
1400
170.62%
69.81%
1300
148.94%
59.28%
1200
145.7%
58.07%
1100
155.48%
62.85%
1000
164.86%
67.25%
0900
185.54%
76.63%
0800
186.99%
77.4%
0700
175.1%
71.57%
0600
156.44%
62.41%
0500
148.34%
57.52%
0400
143.23%
54.7%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies