Giurgiu - calitatea aerului
Aerul e chiar bun!
PM25
7.7 µg/m3
51.33%
PM10
19.08 µg/m3
42.4%
NO2
5.97 µg/m3
23.88%
O3
125.22 µg/m3
125.22%
SO2
8.54 µg/m3
21.35%
ora
PM25
PM10
1700
--
--
1600
51.33%
42.4%
1500
50.6%
33.98%
1400
42.33%
27.13%
1300
34.47%
28.64%
1200
30.67%
31.29%
1100
37.13%
34.87%
1000
44.2%
42.49%
0900
46.53%
53.02%
0800
63.73%
68.44%
0700
75.87%
70.62%
0600
100.67%
87.29%
0500
100.67%
83.96%
0400
96.6%
70.07%
0300
100%
69.84%
0200
93.93%
68.98%
0100
84.8%
82.93%
0000
67.47%
91.02%
2300
83.4%
83.53%
2200
94.33%
80.04%
2100
93.67%
71.24%
2000
80.8%
64.33%
1900
77.93%
38.49%
1800
70.93%
38.87%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies