Ploiești - calitatea aerului
Aerul e destul de bun
PM1
16.31 µg/m3
--
PM25
27.79 µg/m3
185.26%
PM10
35.15 µg/m3
78.1%
ora
PM25
PM10
0500
186.81%
78.99%
0400
204.38%
87.72%
0300
208.05%
89.3%
0200
206.24%
88.81%
0100
192.68%
82.17%
0000
184.67%
77.65%
2300
194.96%
83.01%
2200
196.53%
83.95%
2100
192.04%
81.68%
2000
190.87%
81.12%
1900
183.87%
77.43%
1800
169.52%
70.69%
1700
149.64%
60.75%
1600
143.13%
57.91%
1500
140.55%
55.84%
1400
143.58%
57.59%
1300
158.24%
66.03%
1200
161.71%
67.37%
1100
166.9%
69.66%
1000
174.04%
72.9%
0900
174.58%
73.02%
0800
165.68%
69.42%
0700
154.29%
63.9%
0600
160.57%
66.61%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies