Târgu Jiu - calitatea aerului
Aerul e destul de bun
PM1
11.42 µg/m3
--
PM25
18.82 µg/m3
125.49%
PM10
24.88 µg/m3
55.29%
ora
PM25
PM10
0500
122%
53.19%
0400
109.24%
46.03%
0300
122.91%
54.33%
0200
124.42%
55.5%
0100
138.56%
62.71%
0000
190.06%
86.23%
2300
232.82%
103.01%
2200
252.52%
110.45%
2100
232.11%
102.08%
2000
366.04%
151.83%
1900
339.65%
141.61%
1800
323.65%
136.86%
1700
173.32%
75.35%
1600
168.18%
71.21%
1500
213.91%
89.67%
1400
219.34%
91.96%
1300
184.22%
77.53%
1200
52.84%
21.12%
1100
102.47%
43.83%
1000
94.06%
39.94%
0900
81.72%
34.08%
0800
94.21%
39.72%
0700
63.12%
25.9%
0600
60.47%
24.73%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies