Cluj-Napoca - calitatea aerului
Eh... se poate și mai rău.
PM1
31.12 µg/m3
--
PM25
46.68 µg/m3
311.2%
PM10
58.74 µg/m3
130.53%
ora
PM25
PM10
1900
--
--
1800
311.2%
130.53%
1700
373.6%
152.67%
1600
296.93%
123.69%
1500
318.8%
132.76%
1400
493.47%
201.38%
1300
475.47%
195.42%
1200
467.6%
195.6%
1100
410.4%
164.53%
1000
412.13%
165.64%
0900
479.33%
185.87%
0800
494.27%
194.09%
0700
408.93%
168.36%
0600
389.11%
160.96%
0500
351.73%
151.33%
0400
316.53%
134.8%
0300
335.6%
144.31%
0200
354%
152.84%
0100
357.6%
154.53%
0000
361.73%
155.87%
2300
375.33%
158.52%
2200
410%
167.91%
2100
288.78%
120.37%
2000
189.33%
72.36%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies