Sector 2 - calitatea aerului
Aerul e chiar bun!
PM1
2.46 µg/m3
--
PM25
3.35 µg/m3
22.34%
PM10
3.52 µg/m3
7.81%
NO2
38.66 µg/m3
154.64%
O3
169.38 µg/m3
169.38%
ora
PM25
PM10
1700
21.39%
7.44%
1600
23.06%
8.14%
1500
19.53%
6.82%
1400
18.65%
6.71%
1300
21.7%
7.63%
1200
27.43%
9.59%
1100
31.04%
10.92%
1000
45%
15.76%
0900
43.34%
15.22%
0800
46.92%
16.3%
0700
65.72%
23%
0600
98.55%
35.15%
0500
109.92%
41.58%
0400
72.28%
24.96%
0300
58.94%
20.68%
0200
82.06%
29.6%
0100
139.33%
55.29%
0000
250.28%
91.29%
2300
197.94%
75.39%
2200
146.38%
58.28%
2100
189.61%
72.99%
2000
128.7%
50.66%
1900
38.27%
14.08%
1800
39.75%
14.75%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies