Sector 3 - calitatea aerului
Aerul e destul de bun
PM1
10.89 µg/m3
--
PM25
16.14 µg/m3
107.61%
PM10
17.19 µg/m3
38.19%
ora
PM25
PM10
0900
109.68%
38.95%
0800
141.26%
52.24%
0700
166.92%
65.11%
0600
182.48%
72.75%
0500
111.78%
40.38%
0400
74.89%
26.84%
0300
67.89%
24.31%
0200
84.91%
30.28%
0100
140.06%
51.52%
0000
155.59%
58.71%
2300
135.38%
48.62%
2200
149.12%
55.36%
2100
149.47%
55.64%
2000
131.37%
46.68%
1900
127.89%
45.35%
1800
97.42%
34.62%
1700
75.76%
27.01%
1600
84.68%
29.76%
1500
94.99%
33.46%
1400
100.33%
34.88%
1300
119.53%
42.2%
1200
107%
37.87%
1100
93.64%
33.11%
1000
94.08%
33.68%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies