Corbeanca - calitatea aerului
Aerul e destul de bun
PM1
8.25 µg/m3
--
PM25
16.63 µg/m3
110.89%
PM10
19.61 µg/m3
43.58%
ora
PM25
PM10
0500
113.11%
44.2%
0400
119.86%
46.38%
0300
135.49%
52.88%
0200
148.11%
58.55%
0100
179.17%
75.35%
0000
215.17%
93.78%
2300
216.51%
95.01%
2200
206.55%
90.21%
2100
191.52%
82.79%
2000
171.6%
73.54%
1900
171.72%
73.99%
1800
159.89%
67.16%
1700
162.18%
69.25%
1600
158.55%
66.69%
1500
174.89%
75.75%
1400
147.65%
60.73%
1300
133.15%
52.84%
1200
124.56%
48.97%
1100
101.23%
39.5%
1000
101.53%
39.28%
0900
116.04%
45.11%
0800
132.07%
52.8%
0700
153.56%
63.89%
0600
148.33%
62.68%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies