Piatra Neamț - calitatea aerului
Aerul e destul de bun
PM1
13.14 µg/m3
--
PM25
21.36 µg/m3
142.38%
PM10
26.08 µg/m3
57.96%
ora
PM25
PM10
2300
142.65%
58.06%
2200
148.26%
60.33%
2100
277.55%
112.23%
2000
538.24%
219.85%
1900
599.03%
245.64%
1800
563.85%
231.6%
1700
511.79%
211.47%
1600
508.41%
213.47%
1500
521.9%
220.23%
1400
512.89%
215.06%
1300
470.04%
192.36%
1200
355%
139.44%
1100
83.28%
31.38%
1000
69.94%
26.63%
0900
70.84%
26.6%
0800
63.02%
24.37%
0700
61.6%
24.58%
0600
57.28%
22.45%
0500
62.11%
24.47%
0400
71.45%
27.85%
0300
79.06%
31.39%
0200
94.69%
37.13%
0100
108.86%
42.62%
0000
124.56%
49.24%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies