Galați - calitatea aerului
Aerul e destul de bun
PM1
13.15 µg/m3
--
PM25
22.5 µg/m3
150.02%
PM10
26.34 µg/m3
58.53%
ora
PM25
PM10
0500
139.73%
54.03%
0400
134.77%
51.47%
0300
187.04%
71.99%
0200
146.26%
56.59%
0100
125.42%
46.61%
0000
298.54%
116.04%
2300
138.16%
53.46%
2200
129.56%
49.04%
2100
140.8%
54.02%
2000
133.04%
50.56%
1900
165.06%
67.97%
1800
137.38%
54.77%
1700
102.65%
37.93%
1600
92.04%
33.73%
1500
105.95%
39.3%
1400
106.32%
39.52%
1300
112.48%
41.84%
1200
112.57%
42.34%
1100
98.32%
36.06%
1000
120.17%
46.22%
0900
129.21%
51.65%
0800
151.16%
62.4%
0700
140.74%
57.03%
0600
170.34%
68.73%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies