Târgu Jiu - calitatea aerului
Aerul e destul de bun
PM1
13.65 µg/m3
--
PM25
21.22 µg/m3
141.44%
PM10
24.27 µg/m3
53.92%
ora
PM25
PM10
2300
141.09%
53.73%
2200
126.1%
46.57%
2100
186.96%
69.88%
2000
198.13%
74.77%
1900
159.76%
60.64%
1800
102.31%
37.78%
1700
145.27%
54.39%
1600
109.33%
40.55%
1500
57.84%
20.48%
1400
112.51%
41.52%
1300
60.72%
21.6%
1200
99.95%
36.51%
1100
112.69%
41.61%
1000
110.94%
39.88%
0900
133.99%
50.91%
0800
160.06%
60.84%
0700
117.37%
43.53%
0600
128.59%
48.72%
0500
134.69%
52.05%
0400
133.34%
51.04%
0300
133.17%
52.76%
0200
113.47%
43.31%
0100
195.35%
80.35%
0000
110.73%
42.84%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies