Constanța - calitatea aerului
Aerul e chiar bun!
PM1
9.02 µg/m3
--
PM25
12.59 µg/m3
83.92%
PM10
17.38 µg/m3
38.62%
ora
PM25
PM10
0100
84.18%
38.75%
0000
73.77%
34.01%
2300
95.36%
45.12%
2200
110.29%
51.22%
2100
123.72%
57.51%
2000
171.7%
84.6%
1900
160.53%
80.68%
1800
162.61%
81.39%
1700
221.96%
112.58%
1600
199.39%
101.98%
1500
242.72%
121.23%
1400
172.54%
87.69%
1300
102.01%
48.23%
1200
65.71%
29.91%
1100
55.51%
26.15%
1000
71.59%
33.53%
0900
84.36%
39.98%
0800
101.24%
49.03%
0700
133.83%
69.05%
0600
127.21%
64.69%
0500
143.9%
77.24%
0400
90.47%
43.96%
0300
86.82%
41.49%
0200
109.01%
53.11%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies