Alba Iulia - calitatea aerului
Aerul e destul de bun
PM1
9.7 µg/m3
--
PM25
15.92 µg/m3
106.1%
PM10
17.66 µg/m3
39.23%
ora
PM25
PM10
1100
105.45%
38.85%
1000
91.59%
33.18%
0900
100.87%
36.73%
0800
111.86%
41.14%
0700
85.54%
31.28%
0600
69.16%
25.36%
0500
58.83%
21.43%
0400
58.37%
21.36%
0300
60.75%
22.26%
0200
59.26%
21.49%
0100
81.79%
29.66%
0000
93.62%
34.39%
2300
89.2%
32.83%
2200
122.64%
46.22%
2100
126.93%
48.64%
2000
135.86%
53.56%
1900
155.15%
64.02%
1800
135.92%
53.61%
1700
136.58%
54.13%
1600
131.25%
50.95%
1500
133.97%
52.37%
1400
134.48%
52.74%
1300
123.23%
46.33%
1200
123.93%
47.35%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies