Timișoara - calitatea aerului
Aerul e chiar bun!
PM1
9.24 µg/m3
--
PM25
14.98 µg/m3
99.85%
PM10
17.87 µg/m3
39.72%
ora
PM25
PM10
2300
102.43%
41.03%
2200
104.08%
41.7%
2100
96.58%
39.04%
2000
61.23%
23.86%
1900
41.75%
16.14%
1800
45.46%
17.68%
1700
55.87%
21.29%
1600
95.85%
36.67%
1500
114.88%
44.72%
1400
112.01%
43.69%
1300
108.52%
42.45%
1200
119.53%
47.39%
1100
123.38%
48.96%
1000
152.47%
63.68%
0900
116.18%
45.28%
0800
101.3%
38.21%
0700
115.52%
45.47%
0600
131.88%
53.72%
0500
144.68%
61.23%
0400
159.18%
69.11%
0300
165.34%
72.05%
0200
147.77%
62.84%
0100
135.57%
55.81%
0000
129.39%
51.81%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies