Timișoara - calitatea aerului
Aerul e destul de bun
PM1
15.81 µg/m3
--
PM25
26.73 µg/m3
178.23%
PM10
35.52 µg/m3
78.94%
ora
PM25
PM10
0900
174.53%
77.1%
0800
156.65%
67.7%
0700
163.39%
70.51%
0600
174.99%
76.96%
0500
185.6%
82.22%
0400
196.23%
88.09%
0300
199.09%
89.97%
0200
209.54%
95.34%
0100
211.99%
96.09%
0000
209.33%
94.98%
2300
207.22%
92.35%
2200
228.88%
100.03%
2100
355.26%
144.02%
2000
438.7%
176.51%
1900
477.4%
192.42%
1800
397.79%
159.69%
1700
379.7%
153.17%
1600
394.14%
156.76%
1500
375.06%
147.68%
1400
473.32%
186.67%
1300
555.69%
222.62%
1200
502.08%
204.56%
1100
482.2%
198.4%
1000
390.74%
162.19%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies