Satu Mare - calitatea aerului
Aerul e destul de bun
PM1
13.5 µg/m3
--
PM25
21.87 µg/m3
145.78%
PM10
27.33 µg/m3
60.74%
ora
PM25
PM10
1700
145.6%
60.72%
1600
142.65%
58.61%
1500
119.22%
47.46%
1400
134.57%
54.21%
1300
103.04%
39.8%
1200
87.11%
33.76%
1100
79.69%
30.48%
1000
62.33%
24.24%
0900
69.73%
26.79%
0800
44.03%
16.76%
0700
36.02%
14.3%
0600
30.76%
12.08%
0500
29.77%
11.77%
0400
81.09%
32.06%
0300
159.36%
66.72%
0200
183.41%
76.97%
0100
247.52%
99.8%
0000
275.32%
109.75%
2300
218.86%
86.78%
2200
135.82%
53.89%
2100
121.52%
48.26%
2000
147.74%
61.24%
1900
185.09%
75.65%
1800
202.88%
85.06%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies