Sibiu - calitatea aerului
Aerul e destul de bun
PM1
14.39 µg/m3
--
PM25
22.07 µg/m3
147.15%
PM10
27.58 µg/m3
61.28%
ora
PM25
PM10
2300
151.57%
63.47%
2200
168.85%
72.01%
2100
137.58%
56.6%
2000
125.68%
50.55%
1900
143.85%
60.46%
1800
117.76%
47.3%
1700
71.51%
27.62%
1600
52.46%
20.7%
1500
42.33%
16.41%
1400
50.24%
19.61%
1300
57.62%
22.03%
1200
94.14%
36.45%
1100
108.56%
44.29%
1000
138.59%
59.83%
0900
137.01%
58.46%
0800
129.99%
55.23%
0700
136.66%
59.96%
0600
127.61%
53.45%
0500
141.31%
59.35%
0400
139.52%
59.05%
0300
146.29%
62.59%
0200
143.26%
60.62%
0100
135.85%
56.72%
0000
140.61%
59.66%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies