Cluj-Napoca - calitatea aerului
Eh... se poate și mai rău.
PM1
23.28 µg/m3
--
PM25
34.04 µg/m3
226.93%
PM10
41.74 µg/m3
92.76%
ora
PM25
PM10
0100
--
--
0000
226.93%
92.76%
2300
216.93%
87.16%
2200
218.13%
88.71%
2100
210.4%
84.22%
2000
180.8%
69.11%
1900
123.33%
47.69%
1800
122.67%
44.93%
1700
86.27%
31.16%
1600
88.93%
33.78%
1500
116.93%
43.56%
1400
95.6%
34.09%
1300
130.27%
48.71%
1200
142.4%
53.78%
1100
153.6%
58.58%
1000
171.33%
64.27%
0900
179.07%
67.33%
0800
207.6%
80.58%
0700
212%
82.8%
0600
246.93%
100.8%
0500
251.07%
104.44%
0400
214.67%
84.49%
0300
253.67%
106.85%
0200
254.8%
106.89%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies