Brăila - calitatea aerului
Aerul e destul de bun
PM1
11.57 µg/m3
--
PM25
18.65 µg/m3
124.36%
PM10
21.6 µg/m3
48%
ora
PM25
PM10
1300
123.56%
47.55%
1200
130.61%
52.79%
1100
180.98%
77.71%
1000
177.96%
75.96%
0900
170.49%
72.73%
0800
179.6%
76.28%
0700
163.64%
69.7%
0600
159.24%
68.04%
0500
180.51%
78.35%
0400
189.26%
83.33%
0300
184%
80.07%
0200
198.2%
87.14%
0100
199.97%
88.39%
0000
195.54%
86.1%
2300
194.11%
85.76%
2200
186.88%
81.69%
2100
208.85%
91.92%
2000
282.53%
113.07%
1900
244.06%
102.73%
1800
255.18%
104.55%
1700
267.78%
109.63%
1600
212.34%
89.14%
1500
171.16%
71.84%
1400
169.82%
71.1%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies