Brăila - calitatea aerului
Aerul e destul de bun
PM1
12.44 µg/m3
--
PM25
22.43 µg/m3
149.52%
PM10
29.19 µg/m3
64.88%
ora
PM25
PM10
2300
150.37%
65.52%
2200
157.42%
69.54%
2100
188.6%
83.91%
2000
207.62%
93.59%
1900
203.04%
90.56%
1800
206.81%
92.15%
1700
197.72%
86.17%
1600
195.3%
85.62%
1500
176.84%
76.24%
1400
183.7%
79.54%
1300
189.65%
82.83%
1200
197.09%
86.3%
1100
173.98%
76.03%
1000
180.26%
79.17%
0900
174.31%
77.59%
0800
176.92%
78.46%
0700
167.22%
74.3%
0600
171.73%
76.77%
0500
180.97%
80.63%
0400
184.96%
82.68%
0300
201.72%
90.49%
0200
214.56%
97.25%
0100
217.46%
98.63%
0000
218.87%
99.39%

Un aer curat înseamnă un mediu benefic sănătății umane.
Monitorizează calitatea aerului din zona ta!

> > > > > > > > > > > > > > >

Legendă calitatea aerului

Fără date
Okay
Moderat
Rău
Foarte rău
Partener

Poluanți atmosferici

NO - Monoxid de azot
NO2 - Dioxid de azot
O3 - Ozon
SO2 - Dioxid de sulf
CO - Monoxid de carbon
H2S - Hidrogen sulfurat
Sursa: Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului

Indici particule în suspensie

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.
PM10: particule inhalabile, cu diametre în general de 10 micrometri sau mai mici
PM2.5: particule inhalabile fine, cu diametre în general de 2,5 micrometri sau mai mici
PM1: particule inhalabile ultrafine, cu diametre în general de 1 micrometri sau mai mici

Cum sunt definite de lege

PM10 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM10, SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 m
PM2.5 - particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM25; SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 m;
Sursa: LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Modifică setările cookies